آیا در مسجد اجرای برنامه ورزشی ازقبیل باستانی ؛ کشتی ؛ پینک پنگ جایز است؟
پرسش
آیا در مسجد اجرای برنامه ورزشی ازقبیل باستانی، کشتی، پینک پنگ جایز است؟ البته با لحاظ نمودن حرمت و رعایت وقت نماز.
پاسخ اجمالی

انجام این گونه امور در شأن مسجد نیست. بله گاهی مسجد دارای سالن یا زیر زمینی است که حکم مسجد را ندارد و واقف هم شرط خاصی در استفاده از آن نکرده است، که در این صورت مانعی در اجرای برنامه های فرهنگی، ورزشی (با حفظ حرمت مسجد) در آن نمی باشد.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

مسجد جاى ورزش و تمرین ورزشى نیست و از کارهایى که با شأن و منزلت مسجد منافات داشته و با جهت وقف مخالفت دارد، ‏باید پرهیز شود.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

مناسب مسجد نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

ورزش براى همگان، مخصوصاً براى جوانان و نوجوانان امر لازمى است؛ ولى مناسب مساجد و حسینیّه ها نیست. لازم است مکان مناسب دیگرى براى آن در نظر گرفته شود.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

انجام این امور در مسجد جایز نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.