در برخی بستنی‌ها ماده‌ای بنام «E 471» که ساخت کشورهای غیر مسلمان است، مورد استفاده قرار می‌گیرد که گویا حاوی اجزای خوک است، خوردن این بستنی‌ها چه حکمی دارد؟
پرسش
گفته می‌شود که ماده‌ای بنام «E471 » که از کشورهای غیر مسلمان وارد می‌شود و از مواد تشکیل دهنده برخی بستنی‌هاست از اجزای خوک ساخته می‌شود، اگر نسبت به این موضوع شک داشته باشیم، خوردن این بستنی‌ها چه حکمی دارد؟ اگر شک در این باشد که اصلاً این ماده گیاهی است یا حیوانی، چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
شک در حلال بودن این نوع مواد -که حیوانی بودن آن مسلّم نیست- اثر شرعی نداشته و خوردن آن بستنی‌ها اشکالی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
شبهه‌های یاد شده اثر شرعی ندارد مگر اینکه به دلیل محکمی ثابت گردد و تفحص واجب نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در صورت شک، خوردن بستنی‌ها حلال است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که شک دارید، استفاده از آن اشکالی ندارد، ولی احتیاط آن است که ترک شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورت شک نسبت به حیوانی بودن یا گیاهی بودن آن استفاده از آن مانعی ندارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.