اگر در آدامس اربیت ترکیبات خوک به کار رفته باشد حکم آن چیست؟
پرسش
آیا در آدامس اربیت ترکیبات خوک به کار رفته است؟ با توجه به این که چند وقت پیش در یکی از رادیوهای داخلی این مطلب عنوان شده بود و هم من شنیده ام در ساخت آن از ژلاتین خوک استفاده شده است؟
پاسخ اجمالی

در این زمینه تحقیقات زیادی صورت گرفت. اما منبع مورد وثوق و اطمینان آوری را که نشان از تأیید مطلب فوق مبنی بر وجود ترکیبات خوک در آدامس اربیت باشد، نیافتیم.

لازم به ذکر است که شرع مقدس اسلام چیزی را نجس می داند که یقین به نجاست آن باشد[1]  ولی اگر نسبت به نجاست چیزی شک داشته باشیم آن چیز پاک است.[2] بنابراین در صورت داشتن شک در این مورد، حکم به طهارت آن می شود و لذا می توان از آن استفاده نمود.

با این حال جهت روشن شدن مسئله فقهی مذکور در سؤالتان، لازم دانستیم نظرات مراجع عظام حفظهم الله را در این زمینه جویا شویم که پاسخ بعضی از آنان به شرح زیر می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

اگر یقین به وجود ترکیبات خوک در آن داشته باشید استفاده از آن جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی  (مدظله العالی):

از مواد آن، اطلاعی ندارم. به طور کلی اگر چیزی که شرعاً نجس حساب می شود در آن نباشد، اشکال ندارد. و اگر شک داشته باشید، محکوم به طهارت است.

[1]  رساله مراجع، ج1، ص 85، مسئله 121.

[2]  همان، ص 87، مسئله 123.