آیا خوابیدن در جای نجس بدن را نجس می کند؟
پرسش
آیا خوابیدن در جای نجس بدن را نجس می کند، در حالی که مکان خوابیدن خشک باشد؟ و آیا پوشیدن لباس نجس بدن را نجس می کند؟
پاسخ اجمالی

اگر چیز پاک به چیز نجس برسد و هر دو یا یکى از آنها به طورى تر باشد که ترى یکى به دیگرى برسد، چیز پاک نجس مى‏شود. و اگر ترى به قدرى کم باشد که به دیگرى نرسد، چیزى که پاک بوده نجس نمى‏شود. [1] بنابراین، در صورتی که با خوابیدن در محل نجس رطوبت (آب، عرق بدن، شرجی بودن هوا و....) به حدی نباشد که تری از بدن به زمین یا از زمین به بدن برسد، بدن نجس نمی شود.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی ( دامت برکاته) در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

اگر چیز پاک با عین نجس یا متنجسی که خشک است، تماس پیدا کند، نجس نخواهد شد.

برای آگاهی بیشتر درباره این مسئله به نمایه های زیر مراجعه نمایید:

1. نجس شدن اشیاء پاک، سؤال 808 (سایت: 872) .

2. نجس شدن اشیاء پاک، سؤال 2854 (سایت: 3088) .

3. انتقال نجاست از شیء متنجس، سؤال 2671 (سایت: 2904) .

[1]   . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 88، م 125.