مطالعه و نقل مطالب و جوک‌های مستهجن، چه حکمی دارد؟
پرسش
سلام؛ حکم مطالعه‌ی مطالب زشت و جوک‌های زشت جنسی برای خندیدن، هرچند یک‌بار در هفته یا ماه چیست؟
پاسخ اجمالی

اگرچه شاید نتوان مطالعه و بازگو نمودن این‌گونه امور را حرام دانست، اما در شأن یک مسلمان دین‌دار نیست که فرصت خود را در این‌گونه موارد تلف نماید؛ بر این اساس، احتیاط در ترک آن است. البته چنانچه پرداختن به این مطالب، موجب مفاسدی؛ مانند تقویت هوای شیطانی و تضعیف ایمان شده و زمینه‌ساز گناه گردد، مطمئناً جایز نخواهد بود.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

به طور کلى خواندن مطالب مستهجن و حاوی منکرات موجب تقویت هواهای شیطانی نفس، ‏تضعیف اراده و ایمان و زمینه‌ساز ترتّب مفاسد و گناهان بوده و به هیچ وجه جایز ‏نیست.‏

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر موجب گناه نشود حرام نیست، ولی احتیاط نمودن بهتر است.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

تابع این است که مفسده حرامی دارد یا خیر.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

مطالعه اینگونه مطالب علاوه بر اینکه تضییع عمر بوده موجب انحرافات اخلاقی است و باید اجتناب شود.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

در شأن مؤمن نیست و چنانچه منشأ مفسده باشد حرام است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.