بنده ابرو و مژه‌هایم ریزش شدید پیدا کرد و عمل تاتو را انجام دادم. حکم آن در برابر نامحرم چیست؟
پرسش
با سلام، بعد از فوت مادرم ابرو و مژه‌هایم ریزش شدید پیدا کرد، بطوری‌که حتما باید از مداد برای کشیدن ابرو استفاده می‌کردم. عمل تاتو را انجام دادم. با توجه به اینکه کارمند هستم و طبق فرمایش شما نمی‌توانم ابرو و چشمهایم را بپوشانم حکمش چیست؟
پاسخ اجمالی
اگر با عمل تاتو فقط جاهاى خالى را پر کرده که در حد ابرو و مژه معمولی شود و آرایش خاصی از نظر عموم مردم محسوب نمی‌شود زینت شمرده نشده و پوشاندن آن از نامحرم واجب نیست.
در هر حال، جهت آگاهی از حکم وضو و غسل، با داشتن، تاتو می‌توانید به نمایه زیر در همین سایت مراجعه نمایید:
4741 (سایت: 5009): (وضو و غسل و حج با تاتو و خالکوبی)
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
در هر صورت اگر عرفا زینت محسوب شود، باید از نامحرم پوشانده شود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
لازم است از نامحرم بپوشانید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر فقط جاهاى خالى را پر مى‌کنید به طورى که زینت به حساب نیاید اشکال ندارد.
حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر تاتو شما در حد ابرو و مژه معمولی است و آرایش خاصی از نظر عموم مردم محسوب نمی‌شود، حکم ابرو و مژه را دارد و پوشاندن آن واجب نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.