با توجه به این که من در خانواده مسلمان به دنیا آمدم و مسلمانم و اگر در خانواده مسیحی به دنیا می آمدم مسیحی می شدم، حال آیا باید ادیان دیگر را هم مطالعه کنم که در نهایت دین حق را به دست آورم؟
پرسش
با توجه به این که من در خانواده مسلمان به دنیا آمدم و مسلمانم و اگر در خانواده مسیحی به دنیا می آمدم مسیحی می شدم، حال آیا باید ادیان دیگر را هم مطالعه کنم که در نهایت دین حق را به دست آورم؟
پاسخ اجمالی

اگر شما به خدای یگانه و پیامبران الهی ایمان داشته باشید، و پذیرفته باشید که دین اسلام آخرین دین الهی است، و پس از آن دین دیگری نخواهد آمد، همین مقدار برای مسلمان بودن شما کفایت می کند، و نیاز به مطالعه تمام ادیان الهی نیست؛ زیرا آن خدایی که ادیان و شرایع از سوی او به وسیله پیامبران برای هدایت بشر فرستاده شد، همو فرمود که آن ادیان برای امت های گذشته بود و تاریخ آنها به سر آمد و اسلام کامل ترین دین است. گذشته از این همان گونه که می دانید ادیان گذشته به مرور زمان دچار تحریف شده اند، لذا منابع صحیح و دست نخورده برای مطالعه و دریافت حقیقت وجود ندارد!

ولی شناخت حقایق متعالی اسلام در ابعاد مختلف آن وظیفه اصلی هر مسلمان و بلکه هر انسانی است ضمن اینکه عمل به دستورات اسلام خود ابواب مختلفی از معرفت را به روی انسان باز می کند. بنابراین اسلام حقیقت راستین همه ادیان است که برای نیل به آن باید در درجات عمل و معرفت همواره مجاهده نمود آنگاه است که مطالعه تمامی ادیان الهی را می توان پیش رو گرفت و مطالب حق و باطل و تحریفات انجام شده را در پرتو نورانیت شکوفا شده عقل و معرفت قدسی باز شناخت و این تحقیق و مطالعه جز بر یقین یک مسلمان نخواهد افزود و به گفته مولوی:

نام احمد نام جمله انبیاست

چونکه صد آمد نود هم پیش ماست [1]

چرا که دین خاتم دربر دارنده تمامی معارف انبیاء گذشته و کامل کننده تمامی آن هاست و به حکم خاتمیت، حقایق برتری را مطرح نموده که تا روز قیامت راهگشای طالبان حقیقت خواهد بود.

برای مطالعه در این زمینه به نمایه های زیر مراجعه کنید:

دلایل حقانیت اسلام، 275 (سایت: 73) .

دین اسلام، 3299 (سایت: 3939) .

تحریف انجیل و بشارت عیسی (ع) به آمدن پیامبر اسلام، 3661 (سایت: 4390) .

[1] مثنوی معنوی، دفتر اول، ص53