آیا به پاداش آخر خدمت و مواردی همچون عیدیی که دولت به کارمندان می دهد، خمس تعلق می گیرد؟
پرسش
آیا به پول پاداش آخر خدمت و پادش حسن انجام کار و جبران ذخیره مرخصی و عیدی که دولت به کارمند میدهد خمس تعلق می گیرد یا خیر؟
پاسخ اجمالی

پاسخ دریافتی از دفاتر مراجع به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

به طور کلی به پاداش و عیدی خمس تعلق نمی گیرد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

در صورتیکه این گونه مبالغ را قبل از سرسال بگیرید و تا رسیدن سر سال شما که همان اولین روز استخدام شما میباشد این اموال صرف در مخارج سالانه شما نشوند و باقى باشند خمس آنرا باید بدهید.

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی به این شرح است:

اگر هر یک از این پول ها از مخارج سال اضافه بیایند به آنها خمس تعلق می گیرد.