آیا در احادیث، ذکری جهت دیدن ملائکه سفارش شده است؟
پرسش
آیا در احادیث معتبر و صحیح سند ذکر و دستور سلوکی جهت دیدن ملائکه آمده است؟
پاسخ اجمالی
در برخی از روایات درباره دیدن فرشتگان چنین آمده است که:
«هرکس در شب نیمه ماه رمضان، صد رکعت نماز بخواند و در هر رکعتش ده بار سوره "قل هو الله أحد" را بخواند [که در صد رکعت، هزار بار می‌شود]، نخواهد مُرد تا آن‌که در خواب، صد فرشته را ببیند که [از آنها] سى فرشته، او را مژده بهشت می‌دهند و سى فرشته، او را مژده ایمنى از آتش می‌دهند و سى فرشته، او را از خطا کردن نگه می‌دارند و ده فرشته به هر که به او نیرنگ بزند، نیرنگ می‌زنند».[1]
البته این را باید توجه داشت که هرکسی آمادگى و شایستگى دیدن ملائکه را ندارد، و تنها انبیاء و معصومین(ع) و اولیای الهی از چنین چیزی به اذن الهی برخوردارند.[2]

[1]. طوسى، محمد بن حسن‌، تهذیب الأحکام، ج ‏3، ص 62، تهران، دار الکتب الإسلامیة‌، چاپ چهارم‌، 1407ق.
[2]. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه ‌61403 (امکان ارتباط برقرار کردن انسان‌ها با فرشتگان) در همین سایت مراجعه نمایید.