آیا همان‌گونه که نماز در حال جنابت صحیح نیست، نباید در چنین حالتی به حضور امامان(ع) رسید؟
پرسش
آیا از حضور افراد جنب در کنار امام معصوم(ع) نهی شده است؟
پاسخ اجمالی
گزارش‌هایی حکایت از آن دارد که افراد جنب نباید قبل از طهارت و غسل، نزد پیامبران و امامان معصوم بروند؛[1] مانند:
1. امام سجاد(ع) فرمود: اعرابی بادیه‌نشینی برای امتحان امام حسین(ع) در مورد امامت، نزد آن حضرت(ع) آمد. امام(ع) به او فرمود: چرا در حال جنابت نزد امام خودت مى‏آیی؟! اعرابى گفت: هدفم تنها امتحان شما بود که به آن دست یافتم![2]
2. ابوبصیر می‌گوید که برای انجام غسل جنابت از خانه‌ام بیرون آمدم. در میان راه گروهی از دوستان را دیدم که عازم رفتن به خانه امام صادق(ع) بودند و من نگران این بودم ‌که به توفیق حضور نرسم و از این رو با آنان همراه شده و به خانه آن جناب رفتم. هنگامی که با حضرتشان رو در رو شدم، نگاهی به من کرد و فرمود: ای ابا بصیر! نمی‌دانی که در حال جنابت، نباید به خانه پیامبران و فرزندان پیامبران رفت؟![3]
البته در برخی منابع گزارش شده است، ابابصیر برای امتحان امامت امام صادق(ع)، عمداً مرتکب چنین رفتاری شده است.[4]

[2]. قطب الدین راوندی، سعید بن عبد اللّٰه، الخرائج و الجرائح، ج 1، ص 246، قم، مؤسسه امام مهدی عج، چاپ اول، 1409ق.
[3]. شیخ مفید، الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج 2، ص 185، قم، مؤسسة آل البیت ع، کنگره شیخ مفید، چاپ اول، 1413ق.
[4]. اربلی، علی بن عیسی، کشف الغمة فی معرفة الأئمة، محقق، مصحح، رسولی محلاتی، هاشم، ج 2، ص 188، تبریز، نشر بنی هاشمی، چاپ اول، 1381ق.