امام علی(ع) در دوران خلافت خلیفه‌ی دوم نقشی داشتند، یا در حصر خانگی بودند؟
پرسش
آیا امام علی(ع) و فرزندانش در زمان خلیفه‌ی دوم، ممنوع‌الخروج بودند، و حق خروج از مدینه را نداشتند؟
پاسخ اجمالی

با جست‌وجویی که در روایات و منابع اسلامی معتبر داشتیم، گزارشی مبنی بر منع خروج امام علی(ع) و فرزندان آن‌حضرت(ع) از مدینه و حصر خانگی آنان توسط خلیفه دوم و دیگر خلفا نیافتیم؛ بلکه برخی گزارش‌های تاریخی از حضور حضرت‌شان در میان مردم و خارج از منزل حکایت دارد.[1]

[1]. «بیعت امام علی (ع) با خلفا»، 1530؛ «همکاری امام علی (ع) با خلفا»، 2990؛