اگر کسی به عنف مرتکب زنا شود، چه حکمی دارد؟
پرسش
مجازات تجاوز جنسی چیست؟ زنی که در معرض تجاوز اجباری قرار دارد چه کار باید بکند؟ در صورت کشتن فرد متجاوز،حکمش چیست؟
پاسخ اجمالی
کسی که تجاوز به عنف می‌کند و با زنی به زور و اکراه زنا نماید، محکوم به اعدام می‌شود.[1] و اگر زن، جهت رهایی و خلاصی از چنگ زانی با او درگیر شده و راهی جز کشتن شخص متجاوز نداشته باشد، کشتن زانی جایز بوده و خون او هدر است و دیه ندارد.[2]

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) نسبت به قسمت اول سؤال، چنین است:
اگر مقصود زنا است، در مورد غیر محصن ( کسی که همسر شرعی ندارد یا دارد و امکان نزدیکی با وی را ندارد) صد ضربه شلاق و در مورد محصن سنگسار است و اگر مقصود لواط است حکم آن مرگ می‌باشد. البته اگر زنا با زنی به اکراه و زور صورت پذیرد که در عرف معمولاً مقصود از تجاوز همین معناست، حکم آن مرگ است، هر چند شخص متجاوز، غیر محصن باشد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. امام خمینی، تحریر الوسیله، ج 2، ص 439، حد الزنا، الاکراه علی الزنا؛ خوئی، سید ابوالقاسم، مبانی تکمله المنهاج، ص 194، مسألة 153، إذا أکره شخص إمرأة علی الزنا فزنی بها قتل من دون فرق فی ذلک بین المحصن و غیره.
[2]. ر.ک: مکارم شیرازى، ناصر، استفتاءات جدید، ج‌3، ص 349، س 899 و 900، انتشارات مدرسه امام على بن ابى طالب، قم، دوم، 1427 ه‍ ق.