آیا بر طبق روایات،زلزله و دیگر بلاهای طبیعی نتیجه عذاب الاهی است؟ کمک به افرادی که بلا بر آنها نازل شده صحیح است؟
پرسش
طبق فرموده آیت الله مجتهدی تهرانی (ره)، طبق روایات، زلزله، طوفان و بلایای طبیعی که بر سر بشر نازل می شود ، نتیجه عذاب و قهر الهی است . حال سؤال بنده این است که: 1- آیا این مطلب صحیح است یا خیر؟ 2- اگر مطلب فوق صحیح است ، پس آیا کمک کردن مالی و کالایی به افراد زلزله زده و ... که در واقع عذاب الهی به آنها وارد شده ، جایز و صحیح می باشد؟
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

هر چنداین نکته در روایات وارد شده که گاهی گناهان و معاصی باعث قهرالهی و وقوع برخی بلایای طبیعی می شود، اما این امر به معنای این نیست که هر کس گرفتار بلای طبیعی می شود، حتماً گناهکار و عاصی است؛ زیرا وقتی بلایی نازل می شود، خشک و تر باهم می سوزند، این روایات در مقام جلوگیری از معصیت صادر شده است، نه در مقام اتهام به کسانی که گرفتار یک بلای طبیعی شده اند. بنابراین، کمک به صدمه دیدگان نه تنها منع شرعی ندارد، بلکه از باب کمک به هم کیش و یا هم نوع مستحب و اگر به حد ضرورت برسد، واجب است.