کد سایت fa16854 کد بایگانی 17138 نمایه بیرون بردن وسائل موقوفه از مسجد
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|تصرف در موقوفات
اصطلاحات مسجد
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
اگر قرآنی را که وقف مسجد است، از آنجا بیرون بیاوریم و آن را روز بعد بازگردانیم حکمش چیست؟
پرسش
اگر قرآنی را که وقف مسجد است، از آنجا بیرون بیاوریم و در خانه بخوانیم و آن را یک روز بعد به همان مسجد بازگردانیم، چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

بیرون بردن لوازم مسجد، از جمله قرآن، تابع کیفیّت وقف است؛ اگر براى استفاده در مسجد وقف شده، بیرون بردن از مسجد جایز نیست.[1] بنابراین، اگر شخصی قرآنی را از مسجد بیرون آورد، خلاف وقف عمل کرده و در صورت دانستن مسئله و انجام عمدی، گناه کرده و باید آن را به مسجد برگرداند.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1]. امام خمینى، سید روح اللّٰه، استفتاءات، ج‌ 2، ص 345، دفتر انتشارات اسلامى، قم، چاپ پنجم، 1422 ق.