صلوات هنگام شنیدن نام پیامبر اسلام (ص) در حال تخلّی و در توالت، چه حکمی دارد؟
پرسش
گفتن صلوات هنگام شنیدن نام پیامبر اسلام (ص) در حال تخلّی و در توالت، چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

صلوات بر پیغمبر و اهل بیت ایشان بعد از نماز یا در حال نماز و هم چنین در سایر حالات از مستحبات موّکد است. هر وقت(حتی در نماز) نام مبارک حضرت رسول (ص) خواه محمد باشد یا احمد و هم چنین لقب و کنیه آن جناب را مانند مصطفی و ابوالقاسم شنیده شود، مستحب است که صلوات فرستاده شود. [1]

یکی از مکروهات تخلّی، سخن گفتن در حال تخلّى است، ولى ذکر خدا مکروه نیست. [2] در روایات، ذکرهایی در حال تخلّی وارد شده که در این باره به کتاب هایی مانند مفاتیح الجنان مراجعه نمایید.

به هر حال، صلوات، چون از مصادیق ذکر خدا بوده، گفتن آن در هنگام شنیدن نام، لقب و کنیه پیامبر اکرم (ص) در حال تخلّی و در توالت مکروه نیست.

ناگفته نماند که نباید طوری صلوات فرستاده شود که عرف آن را بی احترامی به پیامبر (ص) حساب کنند.

این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] . برگرفته از: سؤال 2848 (سایت: 3082) .

[2] . امام خمینى، توضیح المسائل (محشّی – امام خمینی)، محقق، مصحح: بنى هاشمى خمینى، سید محمد حسین، ج 1، ص 65، م 79، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.