حکم نماز و روزه اتباع خارجی که در ایران غیر قانونی زندگی می کنند چیست؟
پرسش
سلام علیکم. اتباع خارجی که در ایران غیر قانونی زندگی می کنند بودن آنها غیر شرعی است. بنابراین، نماز و روزه و بقیه اعمال آنها چه حکمی پیدا می کند؟ آیا زمینی که در آن نماز می خوانند غصبی است؟
پاسخ اجمالی

گرچه تخلّف از قوانین و مقرّرات نظام اسلامى جایز نیست، ولى صِرف آن ضررى به درستی روزه و نماز آنها وارد نیست.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

گرچه تخلف از قوانین و مقررات نظام اسلامى جایز نیست ولى صِرف آن ضررى به صحّت روزه و نماز آنها وارد نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

ماندنشان بدون رعایت موازین قانونی اشکال دارد ولی اعمال آنها باطل نیست.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

 اگر در ملک خودشان و یا در ملک اجاره ای و یا ملک دیگری با اجازه صاحب ملک باشد، هر گونه تصرفی (از جمله نماز) در آن اشکال ندارد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

با توجه به حکومت اسلامی در ایران، کسانی که حضورشان در ایران غیرقانونی است، صحت نمازشان محل اشکال است و در اسرع وقت باید ایران را ترک کنند. البته نمازهایی که پس از اقدام به خروج از ایران ناگزیر از ادای آن در ایران هستند، صحیح است. این حکم -یعنی اشکال در صحت نماز- در صورتی که از سوی حاکم شرع یا قانون اجازه آن -یعنی اقامه نماز- داده شود، بدون اشکال خواهد بود و در هر حال روزه صحیح است.   لینک به سایت استفتائات

[1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.