در وضو شستن از قسمت بیرونی آرنج لازم است یا درونی آن؟
پرسش
در هنگام وضو برای شستن دست ها از آرنج تا نوک انگشتان آیا چنین است که باید دست ها را از آرنج بکشیم و ادامه بدهیم تا کف دست و نوک انگشتان یا آنکه اگر از بالا تا پشت دست و نوک انگشتان بکشیم کافی است؟ (من مقلد مقام معظم رهبرى هستم).
پاسخ اجمالی
آنچه که در وضو لازم است، شستن دست راست و چپ[1] از آرنج تا نوک انگشتان است که تمام اطراف آن باید شسته شود ولی مستحب است مردها از قسمت بیرونى آرنج شروع کنند و زنها از قسمت داخلى آن.[2]، [3]

[1]. گرچه برخی از فقها شستن دستها را قبل از وضو مستحب دانسته‌اند و روایتی نقل کرده‌اند:  عبید اللّٰه بن علی الحلبی قال: سألته عن الوضوء کم یفرغ الرجل على یده الیمنى قبل أن یدخلها فی الإناء؟ قال: «واحدة من حدث البول، و اثنتان من حدث الغائط و ثلاث من الجنابة»، ولی برخی دیگر از علما این روایت را دلیلی بر شستن دستها قبل از وضو نمی‌دانند. در هر حال روشن است که شستن دست در وضو واجب نیست؛ تبریزی، جواد، تنقیح مبانی العروة - کتاب الطهارة، ج‌4، ص 277، دار الصدیقه، قم، 1426 ق.
[2]. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 155، مسأله 245.
[3]. همان، ص 205، احکام وضو (استفتاءات از مقام معظم رهبرى) س 146.