آیا عناصر موقعیتی در دین نفس الامری راه دارد؟
پرسش
آیا عناصر دین نفس الامرى همگى جهان‌شمول و غیر وابسته به موقعیت و همه زمانى و همه جایى هستند؟ یا در بین آنها عناصر موقعیتى، وابسته به زمان و مکان و موقعیت خاص نیز وجود دارد؟
پاسخ اجمالی
از آن‌جا که گوهر آدمى یگانه و ثابت و لایتغیّر و دین نفس الامرى ناظر به آن است، ناگزیر تمام آنچه در آن است، جهان‌شمول و ثابت خواهد بود و در آن حقیقت عینى، نشانى از تغیّر و تبدّل وجود نخواهد داشت؛ یعنى دین نفس ‏الامرى یک مسیر یگانه براى تمام آحاد بشر در هر عصر و هر سرزمینى است.
پاسخ تفصیلی
از آن‌جا که گوهر آدمى یگانه و ثابت و لایتغیّر و دین نفس الامرى ناظر به آن است، ناگزیر تمام آنچه در آن است، جهان شمول و ثابت خواهد بود و در آن حقیقت عینى، نشانى از تغیّر و تبدّل وجود نخواهد داشت؛ یعنى دین نفس ‏الامرى یک مسیر یگانه براى تمام آحاد بشر در هر عصر و هر سرزمینى است.