آیا اظهار نظر سیاسی، باعث رد عدالت امام جماعت می‌شود؟
پرسش
آیا اظهار نظر سیاسی، باعث رد عدالت امام جماعت می‌شود؟
پاسخ اجمالی
1. «عدالت» یک حالت خداترسى باطنى است که انسان را از انجام گناه کبیره و تکرار گناه صغیره باز مى‌دارد و همین اندازه که با کسى معاشرت داشته باشیم و او را مشتاق بر گناه نبینیم نشانه وجود عدالت است.
2. افراد، در اظهار نظر سیاسی آزاد هستند و مادامی که گناه کبیره‌ای مانند غیبت غیر مجاز و یا تهمت به مؤمن رخ ندهد، اظهار نظر سیاسی موجب زوال عدالت نمی‌شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در هر حال «عدالت» یک حالت خداترسى باطنى است که انسان را از انجام گناه کبیره و تکرار گناه صغیره باز مى‌دارد و همین اندازه که با کسى معاشرت داشته باشیم و گناهى از او نبینیم نشانه وجود عدالت است و این را حسن ظاهر که حاکى از ملکه باطن است مى‌گویند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
عدالت معتبر در امام جماعت عبارت است از حسن ظاهر یعنى دورى جستن از گناهان کبیره به طورى که ظاهر احوال شخص به طور ظنّى دلالت کند که او بناى بر ترک گناه دارد و مأموم باید این حسن ظاهر را احراز کند و اصرار بر گناهان صغیره به منزله گناه کبیره است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه مشتمل بر حرام مثل دروغ و تهمت و غیبت نباشد مانعی ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
افراد در اظهار نظر سیاسی آزاد هستند و مادامی که گناه کبیره‌ای مانند غیبت یا تهمت به مؤمن رخ ندهد، اظهار نظر سیاسی موجب زوال عدالت نمی‌شود.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.