وظیفه کسی که شک می کند وضو یا غسل واجب را انجام داده یا نه چیست؟
پرسش
وظیفه کسی که شک می کند وضو یا غسل واجب را انجام داده یا نه چیست؟
پاسخ اجمالی
مراجع عظام تقلید در این‌باره می‌گویند:
1. کسى که شک دارد وضو گرفته یا نه، باید وضو بگیرد. ولی اگر شک کند که وضوى او باطل شده یا نه، بنا مى‌گذارد که وضوى او باقى است.[1]
2. کسى که جنب شده و غسل واجبی بر عهده‌اش بوده اگر شک کند غسل کرده یا نه، نمازهایى را که خوانده و روزه‌هایی که گرفته صحیح است، ولى براى روزه‌ها و نمازهاى بعد باید غسل کند.[2]

[1]. امام خمینى، توضیح المسائل (محشّى)، ج ‌1، ص 179، م 301 و 301، دفتر انتشارات اسلامى، قم، چاپ هشتم، 1424ق
[2]. همان، ج ‌1، ص 226، م 388؛ موسوی گلپایگانى، سید محمد رضا، مجمع المسائل، محقق و مصحح: کریمى جهرمى، على، ثابتى همدانى، نیرى همدانى، على، ج 4، ص 50، دار القرآن الکریم، قم، چاپ دوم، 1409ق.