کد سایت fa23838 کد بایگانی 28394 نمایه دعاهای ما در بالا رفتن درجات پیامبر، تقبل شفاعته
اصطلاحات شفاعت
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
گفتن ذکر «و تقبل شفاعته وارفع درجته» و در بعضی موارد «و تقبل شفاعته فی امته وارفع درجته» بعد از ذکر تشهد چه معنایی دارد؟
پرسش
سلام علیکم؛ گفتن ذکر «و تقبل شفاعته وارفع درجته» و در بعضی موارد «و تقبل شفاعته فی امته وارفع درجته» بعد از ذکر تشهد چه معنایی دارد؟؟؟؟ مگر ما بر این باور نیستیم که خواست پیامبر اکرم (ص) چیزی جز خواست و اراده خداوند نیست. اصلاً مگر می‌شود پیامبر تقاضایی بکند و خدا قبول نکند. و در حالت دوم فکر می‌کنم جسارت به مقام پیامبر باشد که بگوییم خدایا شفاعت پیامبر را فقط در قبال امت خودش اجابت کن.(در صورتی‌که ذکر دوم گفته شود).
پاسخ اجمالی

همان‌گونه که می‌دانید این نوعی دعا است و این همان چیزی است که در تعالیم و آموزه‌های ائمه(ع) وجود دارد.

امام صادق(ع) در این باره می‌فرماید: «التَّشَهُّدُ فِی الرَّکْعَتَیْنِ الْأُولَیَیْنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِیکَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَقَبَّلْ شَفَاعَتَهُ فِی أُمَّتِهِ وَ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ»؛[1] و شفاعت پیامبر(ص) را برای امتش مورد پذیرش قرار داده، و مقام و درجه او را بالا ببر.

اگرچه پیامبر(ص) به دعای ما محتاج نیست، ولی به ذات اقدس خدا ‏نیازمند است و باید دائماً فیض الهی بر او نازل شود. و این دعاهای ما در بالا رفتن درجات پیامبر و همچنین اهل بیت(ع) مؤثر است.

برای آگاهی بیشتر در این باره، نمایه «اثر صلوات در بالا رفتن مقام پیامبر (ص)»، پاسخ ۷۳۴۱ را مطالعه کنید.

[1]. شیخ طوسی، تهذیب الأحکام، محقق و مصحح: موسوی خرسان، حسن، ج ۲، ص ۹۱، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407ق.