حضانت از بچه صغیر، بعد از فوت پدرش، به عهده‌ی چه کسی است؟
پرسش
بعد از فوت پدر، حضانت از بچه صغیرش، به عهده‌ی چه کسی است؟ مادر بچه یا پدر بزرگش؟
پاسخ اجمالی
در مورد نگه‌دارى و پرورش بچه، مادر او بر جد او مقدم است، حتى در صورتى که مادر ازدواج مجدد کند، ولى در مسئله ولایت بر اموال، حق با جد پدری است و مادر ولایتى بر اموال کودک ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
حضانت فرزند در فرض فوت پدر، با مادر است و ولایت بر طفل با جدّ پدری است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در مورد نگهدارى بچه و پرورش او تا زمان بلوغ، مادر بچه بر جد او مقدم است، حتى در صورتى که شوهر کند، ولى در مسئله ولایت بر اموال حق با جد است و مادر ولایتى بر اموال کودک ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
جد، قیم قهری صغیر است و حضانت فرزند تا دو سالگی به عهدۀ مادر بچه است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.