اگر هر یک از زن یا شوهر به یکدیگر الفاظی مانند نفهم و بی‌شعور بگویند، چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر هر یک از زن یا شوهر به یکدیگر الفاظی مانند نفهم و بی‌شعور بگویند، چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
در تعالیم اسلامى علاوه بر حقوق و وظائفى که مسلمانان نسبت به بکدیگر دارند، برای هر یک از زن و شوهر نسبت به هم، تکالیف ویژه ای قرار داده شده است.
یکی از حقوقی که زن و شوهر باید آن را رعایت کنند، دوری از بدگویی و بدزبانی است؛ چرا که اثر آن زدودن محبت و عشق زن و شوهر نسبت به یکدیگر است و چنین رفتار ناپسندی ریشه محبت را خشک می‌کند. اگر زن در برابر شوهر بدزبانی کند، همان جمله‌ی اولش احساس مرد را جریحه‌دار می‌کند. و اگر مرد چنین رفتاری انجام دهد به محبت همسر خود صدمه وارد کرده است و اگر این تندخویى و بد زبانی از طرف هر دو ادامه پیدا کند قطعاً حرمت‌ها شکسته مى‏شود. و ممکن است محبت به نفرت تبدیل ‏شود؛ در حالی که ستون اصلی برپایی خانواده محبت است.
به هر حال؛ چنین الفاظی توهین محسوب می‌شود و هیچ‌کس -حتّى زن و شوهر- حقّ توهین به دیگرى را ندارد.[1] و اگر زن و شوهری این الفاظ را به یکدیگر گفته‌اند از این کار توبه کنند و ناراحتی های یکدیگر را جبران نمایند و عذر همدیگر را پذیرا باشند.

[1]. مکارم شیرازى، ناصر، استفتاءات جدید، ج 1، ص 244، انتشارات مدرسه امام على بن ابى طالب علیه السلام، قم، چاپ دوم، 1427ق.