مخلوط شدن مسح سر با خیسی صورت چه حکمی دارد؟
پرسش
مخلوط شدن مسح سر با خیسی صورت چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
از آنجایى که مسح پاها باید با رطوبتى که از آب وضو در کف دو دست باقى مانده صورت بگیرد، لذا باید هنگام مسح سر، دست به قسمت بالاى پیشانى نرسد و با رطوبت صورت برخورد نکند تا این‌که رطوبت دست که هنگام مسح پا به آن نیاز دارد با رطوبت صورت مخلوط نشود.[1] به هر حال، وضو و مسح سر باطل نمى‌شود، ولى مسح پا نباید با رطوبت گرفته شده از آب وضوى صورت باشد.[2]
لذا فقها در این‌باره راه‌حلی ارائه کرده‌ و می‌گویند: با قسمت دیگر کف دست که ملاقات با آب صورت نکرده، پا را مسح کند.[3]

[1]. حسینی خامنه‌اى، سید على، أجوبة الاستفتاءات، ص 27، دفتر معظم له در قم، چاپ اول، 1424ق.
[2]. امام خمینى، سید روح اللّٰه، استفتاءات، ج 1، ص 39، دفتر انتشارات اسلامى، قم، چاپ پنجم، 1422ق.
[3]. بهجت، محمد تقى، استفتاءات، ج 1، ص 142، دفتر حضرت آیة الله بهجت، قم، چاپ اول، 1428ق؛ فاضل لنکرانى، محمد، جامع المسائل، ج 1، ص 50، انتشارات امیر قلم، قم، چاپ یازدهم، بی‌تا؛ تبریزى، جواد، استفتاءات جدید، ج 1، ص 39، قم، چاپ اول، بی‌تا.