کد سایت fa30412 کد بایگانی 36897 نمایه دوستی با کسی که به تناسخ اعتقاد دارد
طبقه بندی موضوعی شیعه و دیگر مذاهب
اصطلاحات تناسخ
گروه بندی اصطلاحات اصطلاحات فلسفی
خلاصه پرسش
آیا رابطه و دوستی با کسی که به تناسخ اعتقاد دارد جایز است؟
پرسش
با سلام، آیا رابطه و دوستی با کسی که به تناسخ اعتقاد دارد جایز است؟
پاسخ اجمالی
اگر این اعتقاد به انکار معاد منجر نشده و نیز ارتباط با وی موجب گمراهی شما یا دیگران نمی‌شود و مفسده دیگری هم نیست، این ارتباط اشکالی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر خوف انحراف برای شما ندارد، فی نفسه مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اعتقاد به تناسخ در صورتی که باعث انکار معاد شود باعث کفر است و باید از او اجتناب شود و اگر موجب انکار معاد نشود کفر نیست اما اشتباه بزرگی است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتیکه مسلمان باشد و به لوازم این اعتقاد، آگاه نباشد مانعی ندارد و لازم است در صورت استطاعت وی را ارشاد نمایند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر ارتباط با وی موجب گمراهی شما یا دیگران نمی‌شود و مفسده دیگری هم وجود ندارد، این ارتباط اشکالی ندارد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.