کد سایت fa31586 کد بایگانی 38322 نمایه کشته شدن طلحة بن أبی طلحه به دست امام علی(ع) در جنگ احد
طبقه بندی موضوعی جنگهای امام علی ع
اصطلاحات جنگ أحد
خلاصه پرسش
در جنگ أحد چه کسی با طلحة بن ابی طلحه جنگید؟
پرسش
در جنگ أحد چه کسی با طلحة بن ابی طلحه جنگید؟
پاسخ اجمالی
کسی که با طلحة بن ابی طلحه جنگید، امام علی(ع) بود. در جنگ أحد رسول خدا(ص) پرچم مهاجران را به دست امیر مؤمنان(ع) داد و پرچم مشرکان به دست طلحة بن أبی طلحة که به او «کبش الکتیبة» (یعنی بزرگ و مهتر لشکر) می‌گفتند، سپرده شد.
أبو سفیان به نزد پرچم‌داران مشرکان رفت و به آنها گفت: شما می‌دانید که هر چه برسرتان می‌آید به سبب پرچم است، و در جنگ بدر نیز به خاطر افتادن پرچمتان شکست خوردید، اکنون ببینید اگر تاب نگه‌دارى آن‌را ندارید به ما بسپارید تا ما از آنها نگه‌دارى کنیم. طلحة بن أبى طلحة (که پرچم در دستش بود) از این سخن برآشفت و به او گفت: آیا به ما چنین می‌گویى؟ به خدا من امروز با این پرچم‌های شما را تا وسط حوض‌هاى مرگ می‌برم (یعنى تا آخرین قطره خون براى نگهدارى آنها کوشش می‌کنم) تا این‌که جنگ شروع شد و امام على(ع) پیش آمد و به طلحة بن أبى طلحة فرمود: «تو کیستى؟» گفت: منم طلحة بن أبى طلحة، منم کبش الکتیبة، تو کیستى؟ امام(ع) فرمود: «منم على بن ابى طالب بن عبد المطلب»، سپس هر دو بهم نزدیک شدند، و دو ضربت میان آنها رد و بدل شد و على(ع) ضربتى بر وسط سرش زد و طلحه فریاد بلندى زد و پرچم از دستش افتاد و این‌گونه به هلاکت رسید.[1]

[1]. شیخ مفید، الإرشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج 1، ص 80 - 81، کنگره شیخ مفید، قم، چاپ اول، 1413ق.