مقدار پولی که جهت امرار معاش قرض گرفته می‌شود، آیا خمس دارد؟
پرسش
مادر خانم من مقداری پول به عنوان قرض به بنده داده تا با آن امرار معاشم بهتر شود، آیا به این پول خمس تعلق می‌گیرد؟
پاسخ اجمالی
پولى را که شخصى قرض گرفته در صورتى که هنوز آن‌را ادا نکرده باشد و سال بر آن بگذرد خمس ندارد، و چنان‌چه همه یا بخشی از آن‌را پرداخت کند، و همان مقدار پرداخت شده را در مؤونه و نیازهای زندگی مصرف نکرده باشد، و سال بر آن بگذرد، باید خمس آن مقدار را بدهد. اما اگر آن مقدار را مصرف کرده باشد، خمس ندارد.[1]

[1]. ر.ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌2، ص 71، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ تبریزی، جواد، استفتاءات جدید، ج‌2، ص 175، دفتر معظم له، قم، چاپ اول، بی‌تا.