آیا شرکت در بازی‌های آنلاین اینترنتی اشکالی دارد؟
پرسش
من در بازی آنلاین تحت وب بازی می‌کنم که سازنده‌اش یک شخص لهستانی است و آن بازی مانند یک جهان مجازی است که دارای 50 کشور مختلف می‌باشد که کشور ایران و کشور صهیونیست اسرائیل دو تا از 50 کشور آن بازی هستند، آیا بازی کردن در این سایت حرام است؟
پاسخ اجمالی
شرکت در این نوع بازی‌ها، با شرایط زیر اشکالی ندارد:
1. استفاده و ورود به آن منع قانونی نداشته باشد.
2. بازی مذکور قمار نبوده و به شرط برد و باخت انجام نشود.
3. مفسده‌ی اخلاقی یا انحراف عقیدتی در آن نباشد.
4. توهینی نسبت به ایران و ارزشهای اسلامی در آن نبوده و تجلیلی نسبت به اسراییل یا مفاهیم صهیونیستی در آن نباشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه بازی مذکور برد و باخت داشته باشد و یا تخلف از قوانین محسوب شود جائز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه بازی قمار از قبیل شطرنج نبوده و یا دارای تصاویر مستهجن و یا مفسد عقیده و اخلاق و یا وهن اسلام و مسلمین نباشد فی نفسه مانعی ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر اشکال قانونی یا مفسده‌ای ندارد و توهینی نسبت به ایران یا ارزشهای اسلامی در آن نیست و تجلیلی نسبت به اسراییل یا مفاهیم صهیونیستی در آن نباشد، اشکالی ندارد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.