آیا ازدواج موقت با دختری شیعه بعد از نزدیکی با او و بدون اجازه پدرش جایز است؟
پرسش
بیش از یک سال با دختری شیعه ارتباط و علاقه داشتم، البته خودم بر کیش و مذهب دیگری هستم. ما یک بار ارتباط جنسی داشتیم و بعد از آن دیگر نه، در نتیجه او الان باکره نیست. روزی او داستانش را به پدرش گفت و پدرش ممانعت کرد که دیگر با من تماس داشته باشد. ما می خواهیم ارتباط جنسی بیشتری در قالب متعه داشته باشیم، اما من نمی توانم این را از پدرش بخواهم چون می دانم پاسخ اش منفی است، ولی آن دختر می گوید در صورتی به این کار اقدام می کند که آیت الله خامنه ای یا سیستانی این اجازه را بدهند.
حال آیا ما می توانیم ارتباطات جنسی بیشتری در قالب متعه بدون اجازه پدرش داشته باشیم؟
پاسخ اجمالی

از نظر اسلام، برآورده شدن نیازهای جنسی زن و مرد، الزاماً باید در چارچوب شرع مقدس باشد و اکثر مراجع فعلی، عقد نکاح با دختر باکره را مشروط به اجازه پدر و در صورت فقدان پدر، جد پدری می‏دانند [1] .[2]

اما اگر دختری که به حد بلوغ رسیده و رشیده است؛ یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد، اگر بخواهد شوهر کند، چنانچه باکره باشد، باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد، ولی اگر باکره نباشد در صورتی که بکارتش بوسیله شوهر کردن از بین رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نیست[3].

لازم به ذکر است طبق نظر اکثر فقها ازدواج دختر مسلمان با غیر مسلمان چه به عنوان دائم و چه به صورت موقت جایز نیست که شرح آن در ذیل تقدیم می گردد[4].[5]

حضرت آیت الله فاضل لنکرانی: ازدواج زن مسلمان با غیر مسلمان صحیح نیست و ازدواج زن شیعه با مرد سنی مکروه است

حضرت آیت الله سیستانی: ازدواج با اهل کتاب به احتیاط واجب جایز نیست و با اهل سنت اگر خوف انحراف نباشد، جایز است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی: ازدواج مسلمان با غیر مسلمان جایز نیست.... ولی ازدواج زنان شیعه با مردان اهل سنت با توجه به خطر انحراف مذهبی اشکال دارد.

نتیجه:

بنابر این طبق نظرات اکثر مراجع و آنچه که در سؤال مطرح گردید برای ازدواج چه موقت و چه دائم نیازمند اذن پدر می باشد[6] و ازاله بکارت از طریق غیر شرعی موجب سقوط اذن پدر نخواهد شد.

از آنجا که شما بر مذهب دیگری غیر از شیعه هستید نمی توانید در قالب ازدواج موقت با فرد مورد نظر رابطه ای داشته باشید.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

نمایه: ازدواج دختر شیعه با مرد سنی، سؤال شماره 1772 (سایت: 1757).

[1] . ظهور این عبارات در آن است که این هم شرط تکلیفی است و هم شرط وضعی یعنی هم عقد دختر باکره بدون اذن پدر حرام و هم باطل است.

[2]   . اقتباس از نمایه: ارتباط با نامحرم قبل از ازدواج، سؤال شماره 1407 (سایت: 1427).

[3]   . اقتباس از نمایه: ازدواج موقت (متعه) و شرایط آن، سؤال شماره 574 (سایت: 627).

[4]   . بهجت) زن مسلمان، نمى‏تواند با مرد غیر مسلمان ازدواج نماید و مرد مسلمان هم نمى‏تواند با زنان کافرى که اهل کتاب نیستند ازدواج کند، ولى با زنانى که یهودى و یا نصرانى باشند، موقّتاً به صورت صیغه مى‏تواند ازدواج نماید.

(زنجانى) زن مسلمان نمى‏تواند به عقد مرد کافر درآید، مرد مسلمان هم نمى‏تواند با غیر اهل کتاب و مجوس ازدواج کند، نه به صورت ازدواج دائم و نه به صورت ازدواج موقّت و ظاهراً ازدواج دائم یا موقّت با زن یهودى و نصرانى باطل نیست بلکه مکروه و مخالف احتیاط استحبابى است بویژه ازدواج دائم. ازدواج با زن مجوس به صورت دائم صحیح نیست و به صورت موقّت، مکروه و مخالف احتیاط استحبابى است و در صورتى که مرد و زن کافر با یکدیگر ازدواج کنند و سپس شوهر مسلمان شود و زن وى بر دین مسیحیّت یا یهودیّت یا مجوسیّت باقى بماند ازدواج باطل نمى‏گردد. در مورد احکام زن یا شوهر احکام چندى وجود دارد که در کتب مفصّل فقهى آمده است.

(سیستانى): زن مسلمان نمى‏تواند به عقد کافر درآید، چه دائم باشد چه موقّت، چه کافر کتابى باشد چه غیر کتابى؛ مرد مسلمان هم نمى‏تواند با زنهاى کافره غیر اهل  کتاب ازدواج کند، ولى صیغه کردن زنهایى که یهودى یا نصرانى هستند مانعى ندارد، و بنا بر احتیاط لازم عقد دائمى با آنها ننماید؛ و امّا زن مجوسیه، بنا بر احتیاط واجب حتى بطور موقّت نیز نباید مسلمان با او ازدواج نماید، و بعضى از فرق از قبیل نواصب که خود را مسلمان مى‏دانند و در حکم کفارند، مرد و زن مسلمان نمى‏توانند با آنها بطور دائم یا موقّت ازدواج نمایند؛ و همچنین مرتد.

(مکارم): زن مسلمان نمى‏تواند به عقد کافر در آید، همچنین مرد مسلمان نمى‏تواند بنا بر احتیاط با زن کافر ازدواج دائم کند ولى ازدواج موقّت با زنان اهل کتاب مانند یهود و نصارى مانعى ندارد. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی) ج   2     ص 468   مسأله 2397.

[5]   . اقتباس از نمایه: ازدواج با زن غیر مسلمان، سؤال شماره 1198 (سایت: 1201).

[6]   توضیح المسائل مراجع , ج 2 ص 387 مسئلهء 2376.