وارد شدن جنب یا حائض به مسجدی که یک در بیشتر ندارد چه حکمی دارد؟
پرسش
وارد شدن جنب یا حائض به مسجدی که یک در بیشتر ندارد چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.
پاسخ تفصیلی

توقّف جنب یا حائض در مساجد جایز نیست ولى اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود یا براى برداشتن چیزى برود مانعى ندارد[1]. بنابر این اگر مسجد یک در بیشتر ندارد و او بخواهد چیزی از مسجد بردارد اشکال ندارد که وارد شود ولی اگر بخواهد چیزی در مسجد بگذارد یا توقفی در مسجد داشته باشد، نمی تواند از همان در خارج شود و در فرض مسئله اجازه وارد شدن را ندارد.

[1] غیر از مسجد الحرام و مسجد پیغمبر (ص) و حرم امامان که حتی اگر توقف هم نکنند بلکه اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود یا براى برداشتن چیزى برود باز هم حرام است؛ توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 212، مسأله 355.