با کاغذهای باطله حاوی آیات قرآن و اسماء جلاله چه باید کرد؟
پرسش
روزنامه هایی که در خانه جمع می شود مملو از اسماء متبرکه است ما نه رودخانه داریم نه جایی که دفن کنیم چکار کنیم؟
پاسخ اجمالی

از نظر شرع لازم است آیات قرآن و اسماء متبرکه بدون وضو و طهارت لمس نشوند و مورد بی احترامی و اهانت واقع نشود.[1] (مثلاً نجس نشوند،سوزانده نشود و....) اما لازم نیست حتما روزنامه ها و کاغذهای باطله ای که دارای آیات قرآن و اسماء جلاله هستند از بین برده شود یا برای از بین بردن حتما در آب ریخته شوند یا در زمین دفن شوند، بلکه امروزه بهترین راه، جمع آوری و تحویل آنها به مراکز بازیابی مواد و کالاهای ضایعاتی است تا بار دیگر مورد استفاده قرار گیرد و اگر این هم ممکن نباشد می توان آنها را بسته بندی کرد و در جایی انبار کرد یا در جایی قرار داد که هر کس بخواهد بتواند آنها را برای خود برداشته و استفاده کند.

.[1] توضیح المسائل مراجع، ج اول، ص207، (برگرفته از استفتاءات مقام معظم رهبری)، سؤال162 و 165.