روزه بدل بدنه چیست؟
پرسش
روزه بدل بدنه چیست؟
پاسخ اجمالی
بَدَنَه مفرد بُدن(بر وزن قُفل) به معنای شتر قربانی می‌باشد.[1] چنان‌که خداوند متعال می‌فرماید: «وَ الْبُدْنَ جَعَلْناها لَکُمْ مِنْ شَعائِرِ اللَّهِ».[2] و مراد از «صوم بدل البدنه» آن است که اگر حاجی قبل از غروب آفتاب، عرفات را عمداً ترک نماید، باید یک شتر در روز قربانی نحر کند و اگر توانایی خرید شتر را نداشت، باید در مکه یا در راه بازگشت از مکه یا زمانی که به وطنش رسیده هیجده روز روزه بگیرد.[3]

[1]. قرشى، سید على اکبر، قاموس قرآن، ج 1، ص 171، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ ششم، 1371ش.
[2]. «و شترهاى چاق و فربه را (در مراسم حج) براى شما از شعائر الهى قرار دادیم.»، حج، 36.
[3]. عراقى، آقا ضیاء الدین، على کزازى‌، شرح تبصرة المتعلمین‌، محقق و مصحح: محمد حسون، ج 3، ص 218 - 219،‌ قم، دفتر انتشارات اسلامى، چاپ اول، 1414 ق.