کد سایت fa56247 کد بایگانی 69129 نمایه همسایه‌آزاری مستأجر و وظیفه موجر
طبقه بندی موضوعی گوناگون
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا به لحاظ شرعی، موجر نسبت به همسایه‌آزاری مستأجرش مسئول است؟
پرسش
آیا به لحاظ شرعی، موجر نسبت به همسایه آزاری مستأجرش مسئول است؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال، موجر تکلیفی ندارد، ولی در صورت وجود شرایط، باید به مستأجر تذکر داده و او را نهی از منکر نماید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
فی نفسه مسئول نیست، ولی نهی از منکر زبانی وظیفه‌ای همگانی است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
به خودی خود تکلیفی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال مؤجر تکلیفی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
مسئولیت این امور با خود مستأجر است.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی و  نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.