آیا هک‌کردن سایت‌هایی که باعث گناه دیگران می‌شود، جایز است؟
پرسش
اگر فردی توان هک‌کردن و از بین‌بردن چند سایت که باعث گناه دیگران می‌شود را داشته باشد، جایز است این کار را انجام دهد؟
پاسخ اجمالی
اگر فعالیت سایت‌های مذکور، فقط ترویج مفاسد و امور خلاف شرع باشد و نصیحت و اخطار تاثیری نکند، لازم است هک شود، ولی بهتر است در این خصوص، مسئولان مربوطه در جریان قرار گیرند و در همین راستا، چنانچه اقدام فردی خلاف مقررات باشد، جایز نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
تابع قوانین و مقررات مربوطه است.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر امر اهم یا مساوی با حرمت تصرف بدون اذن در مال دیگری در بین باشد جایز است و گرنه جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر سایت ممحض در خلاف شرع باشد و نصیحت و اخطار تاثیری نکند لازم است هک شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اگر خلاف مقررات باشد جایز نیست ولی می‌تواند آنها را به مسئولین مربوطه اطلاع دهد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
به مقتضای قوانین نظام اسلامی عمل شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.