اگر خانمی با رعایت حجاب وارد محیط تفکیک نشده دریا شده و مشغول شنا ‌شود، این کار او چه حکمی دارد؟
پرسش
گاهی در کنار دریا، بانوانی با حجاب و پوشش کامل (حتی گاهی با چادر)، حاضر شده و در کنار همسر و خانواده مشغول آب بازی و یا شنا می‌شوند، طوری که معمولاً احتمال مفسده در آن نمی‌رود. آیا این کار اشکالی دارد؟
پاسخ اجمالی
هر چند این کار به خودی خود اشکالی ندارد، ولی تحقق آن مشکل است؛ چراکه حجاب کامل به حجابی گفته می‌شود که غیر از پوشش بدن، به گونه‌ای باشد که از هر گونه تهییج شهوت و مفسده‌ای به دور باشد. بنابراین لباس‌های چسبان یا حتی لباس‌های گشاد که بعد از خیس شدن همان اثر لباس‌های چسبان را دارد، کفایت نمی‌کند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
اگر گناه و مفسده ای بر آن مترتب نشود فی نفسه اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر نوعاً محرک نباشد و مفسده‌ای نداشته باشد، ذاتاً جایز است.
حضرت آیت الله العظمی صافی‌ گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه ملازم فسادی نباشد فی نفسه مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
اگر حجاب کامل باشد و مفسده نداشته باشد، مانعی ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر حجاب کامل شرعی در تمام مراحل  قبل و بعد و هنگام شنا رعایت گردد، و نیز از هر گونه رفتار محرِّک همراه با خنده و طنازی و عشوه که در عرف اسلامی رفتار خصوصی و در حریم زناشویی و خانوادگی محسوب می‌شود پرهیز گردد، در این فرض شنای زنان در مقابل غیر شوهر فی‌نفسه اشکالی ندارد. مقصود از حجاب کامل شرعی صرف پوشیده بودن تمام بدن (به جز صورت و دست های تا مچ) نیست، بلکه پوشش باید به گونه‌ای باشد که از هر گونه تهییج شهوت و مفسده‌ای به دور باشد. بنابراین لباس‌های چسبان یا حتی لباس‌های گشاد که بعد از خیس شده همان اثر لباس‌های چسبان را دارد، کفایت نمی‌کند.  هر چند تحقق این امور در جامعه اسلامی به خصوص در فضاهای عمومی بسیار مشکل است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.