کد سایت fa67190 کد بایگانی 82397 نمایه بحث‌های کلامی و بدعت‌گذاری در دین
طبقه بندی موضوعی بدعت
اصطلاحات بدعت
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
آیا بحث‌های کلامی که مبنای پیدایش فرقه‌ها بوده، به معنای بدعت‌گذاری در دین است؟
پرسش
آیا بحث‌های کلامی که مبنای پیدایش فرقه بوده است به معنای بدعت‌گذاری در دین است؟
پاسخ اجمالی
بین «مباحث کلامی» و «بدعت‌گذاری در دین» تلازمی وجود ندارد؛ زیرا هدف اصلی مباحث کلامی دفاع از مبانی دین است.[1] البته احتمال اشتباه برداشت در هر علمی وجود دارد و متکلمان هم از این قاعده مستثنا نیستند؛ از این‌رو ممکن است برخی از متکلمان به جهت عدم تسلط کافی بر مبانی دینی، مباحثی را مطرح کنند که نتیجه‌اش بدعت‌گذاری در دین باشد.

[1] . ر. ک: 12811 و 33016.