آیا با ادعای نجاست از طرف فرد غیر مسلمانی که جنس در دست او بوده، نجاست ثابت می‌شود؟
پرسش
آیا إخبار «ذو الید» غیر مسلمان به طهارت یا نجاست چیزی، حجت است و باید ترتیب اثر داد؟
پاسخ اجمالی
«ذو الید»؛ کسی است که مالی در اختیار دارد؛ هرچند خودش مالک آن مال نباشد. پس اگر وی فردی مورد اعتماد باشد و ادعای نجاست چیزی را کند، ادعای او شرعاً حجت بوده، نجاست آن چیز ثابت میشود و در این موضوع، فرقی نمیکند که ذو الید، مسلمان باشد یا غیر مسلمان.
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
حجت است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
فرقی بین ذو الید مسلمان و کافر نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
در اخبار ذو الید تفاوتی میان مسلمان و غیر مسلمان نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
خبر یک نفر مورد اعتماد (ثقه) در مورد نجاست و طهارت حجت است؛ حتی اگر ذو الید[2] نباشد.
 لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، شبیری زنجانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
[2]. ذو الید کسی است که مال در اختیار و تصرف او قرار دارد؛ هرچند خودش مالک آن مال نباشد.