چرا در اذان و تشهد تنها به پیامبری پیامبر اسلام(ص) شهادت داده و از دیگر پیامبران نامی نمی‌بریم؟
پرسش
چرا در کلمه شهادت باید شهادت دهیم که محمد(ص) پیامبر است؟ و از دیگر پیامبران نامی نمی‌بریم؟
پاسخ اجمالی
1. هر دین شعائر و علائمی دارد که پیامبرش، در رأس شعائر آن دین است.
2. اذان، جزو شعائر مسلمانان است؛ لذا طبعاً باید پیامبر مسلمانان در آن باشد، نه پیامبران دیگر.
3. چه بسا اگر نام پیامبران ادیان گذشته در اذان می‌آمد، پیروان آن ادیان، این‌را دلیل بر حجیت فعلی آن ادیان برمی‌شمردند.[1]
4. نظر به این‌که رسول اکرم(ص) تمام پیامبران گذشته را تأیید نموده است، از این‌رو؛ شهادت پیروان حضرتشان به پیامبری ایشان، عملاً شهادت به پیامبری دیگر پیامبران نیز خواهد بود.

[1]. اگرچه تمام ادیان الهی بر حق بوده و در زمان خودشان حجیت داشته‌اند، امّا هر دینی با آمدن پیامبر بعدیٍ دارای دین و شریعت جدید، ضمن حق بودن دیگر حجیت ندارد، بر این اساس با آمدن دین اسلام، تمام ادیان دیگر ضمن بر حق بودن، از حجیت افتاده و منسوخ شده‌اند.