اگر انگشتری که حاوی اسماء متبرکه است، درون چاه دستشویی خانه بیفتد، در آن صورت حکم استفاده از این مستراح چیست؟
پرسش
اگر انگشتری که حاوی اسماء متبرکه است، درون چاه دستشویی خانه بیفتد که بیرون آوردن آن و یا استفاده نکردن از این مستراح تا زمانی که اطمینان به از بین رفتن اسماء متبرکه حاصل گردد، باعث عسر و حرج شدید بوده و بسیار مشکل است، همچنین مستراحی دیگری جهت رفع قضاء حاجت وجود نداشته و ایجاد چاه دیگری ممکن نباشد، در آن صورت حکم استفاده از این مستراح چیست؟
پاسخ اجمالی

پاسخ مراجع عظام در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال نمى‌توانید از آن استفاده کنید ولى براى کسانى که علم به آن ندارند، اشکال ندارد و خبر دادن به آنها لازم نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

باید آن چاه تخلیه شود و تا انگشتر در آن است استفاده نشود البته در صورتی که فاضلاب باشد بگونه ای که بوسیله مجارى و لوله از آن محل دور شده باشد که در معرض نجاست قرار نگیرد می توان از توالت استفاده کرد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

به مقداری که ضرورت شدید وجود دارد و تا زمانی که امکان تخلیه چاه فراهم شود مجازند از آنجا استفاده کنند.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) در پاسخ به سؤال مذکور فرموده اند:

استفاده از این مستراح در حد ضرورت بلامانع است.

برای آگاهی بیشتر به نمایه زیر مراجعه شود:

نمایه: افتادن اشیاء دارای اسماء متبرک در فاضلاب، سؤال شماره 4811 (سایت: 5203) .