چرا در هنگام طواف باید کعبه را در جانب چپ خود قرار دهیم؟
پرسش
چرا طواف کنندگان خانه خدا از سمت چپ بدن خود دور مسجد الحرام طواف می کنند؟ این موضوع کجا آمده است؟
پاسخ اجمالی
دلیل این مسئله در کتاب های فقهی، عدم خلاف و وجود اجماعی است که از فقهاء نقل شده است.[1] دلیل فقهاء را می توان با صحیحۀ ابن یقطین[2] و روایت پیامبر(ص) که می فرماید:« مناسک و عبادات خود را آن گونه که من انجام می دهم انجام دهید.[3]» تأیید کرد.

[1] نک: النراقی، أحمد بن محمد مهدی‏، مستند الشیعة فی أحکام الشریعة، ج‏12، ص: 71 ، ناشر: مؤسسة آل البیت علیهم السلام لإحیاء التراث‏، قم ،1415ه-ق  چاپ اول،: 19 جلدی.
[2] صحیحة ابن یقطین: عمّن نسی أن یلتزم فی آخر طوافه حتى جاز الرکن الیمانی، أیصلح أن یلتزم بین الرکن الیمانی و الحجر، أو یدع ذلک؟ قال: «یترک اللزوم و یمضی» همان.
[3] مسند أحمد 3: 318 با اندکی تفاوت: خذوا عنی مناسککم.