با زنی که از اهل کتاب است به امید این که وی مسلمان خواهد شد ازدواج کردم و الان صاحب یک فرزند از وی می باشم. سؤالم این جا است که اگر وی نخواهد مسلمان شود آیا می توانم او را طلاق دهم؟
پرسش
با زنی که از اهل کتاب است به امید این که وی مسلمان خواهد شد ازدواج کردم و الان صاحب یک فرزند از وی می باشم. سؤالم این جا است که اگر وی نخواهد مسلمان شود آیا می توانم او را طلاق دهم؟ یا فرصتی دوباره نسبت به پذیرش اسلام به او بدهم و اگر نپذیرفت او را طلاق دهم؟
پاسخ اجمالی

نظر مراجع محترم درباره ازدواج دایم با زنان اهل کتاب در سؤال 7851 (سایت: 7986) آمده است. اگر مقلد مراجعی هستید که ازدواج دایم با اهل کتاب را جایز می دانند، اصل ازدواج شما اشکالی ندارد و در هر صورت می توانید وی را طلاق دهید اماتوجه داشته باشید که بر طبق روایات، طلاق اگر چه حلال است ولی مبغوض خداوند است [1] و هدایت و راهنمایی یک شخص به دین اسلام و مذهب تشیع اگر چه مشکل است ولی دارای اثرات و اجر معنوی بسیار زیادی است. در برخی روایات درباره چنین افرادی فرموده است: " هر کس چنین شخصی را هدایت و ارشاد به علوم ما اهل بیت کند در آخرت در مقام و منزله ما خواهد بود. [2] شما می توانید با اخلاق و برخورد خوب و اسلامی و رفتار محبت آمیز و با رعایت کامل حقوق همسرتان و بیان مزایای اسلام و کمک گرفتن از برخی کتاب های اعتقادی، ایشان را هر چه بیشتر در مسیر تحقیق درباره اسلام قرار دهید تا از روی میل و رغبت دین اسلام و مذهب تشیع را بپذیرد. موفق باشید.

[1]    کلینی، کافی،ج6، ص 54،دارالکتب الاسلامیه، تهران، 1365.

[2]   مجلسی، محمد باقر،بحارالنوار،ج2، ص 2،انتشارات وفا،بیروت،1404.