من معمولا هنگامی که روزه هستم و صدای اذان بلند می شود، غذایی که خورده ام را آروغ می زنم
پرسش
من معمولاً هنگامی که روزه هستم و صدای اذان بلند می شود، غذایی که خورده ام را آروغ می زنم. حال با وجود آنکه سعی می کنم آب دهانم را غورت بدهم. و هیچ غذایی هم وارد گلویم نشود. و واقعا غذای زیاد و قابل توجهی هم پائین نمی روند ولی با این اوصاف می خواهم بدانم آیا روزه من صحیح است؟
پاسخ اجمالی

اگر روزه دار آروغ بزند و چیزى در دهانش بیاید ، چنانچه عمداً آن را فرو ببرد ، روزه‏اش باطل است. و باید قضاى آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب مى‏شود و اگر خوردن آن چیز حرام باشد، مثلًا موقع آروغ زدن، خون یا غذایى که از صورت غذا بودن خارج شده، به دهان او بیاید و عمداً آن را فرو برد ، باید قضاى آن روزه را بگیرد و بنا بر احتیاط، کفاره جمع هم بر او واجب مى‏شود.[1]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 933.