اگر قضای روزه رمضان را تا رمضان آینده نگیرد، آیا معصیت کرده است یا نه؟
پرسش
اگر قضای روزه رمضان را تا رمضان آینده نگیرد، آیا معصیت کرده است یا نه؟
پاسخ اجمالی

اگر قضاى روزه رمضان را (یک سال یا )چند سال تأخیر بیندازد باید قضا را بگیرد، و براى هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد.[1] بنابراین چنین کاری حرام نیست و شخص معصیت نکرده است.[2]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 949.

[2] نک: مستمسک العروة الوثقى، ج‏8، ص 506؛ المستند فی شرح العروة الوثقى، ج‏2، ص 198؛ صراط النجاة (خویی)، ج2، ص 150، س 472،موجود در نرم افزار فقه اهل بیت (ع).