حکم گرفتن شیرینی از هنرجو ها که در آزمون قبول می شوند چیست؟
پرسش
در آموزشگاه رانندگی کار می کنم وقتی هنرجوها قبول می شوند پرسنل آموزشگاه به هنرجومی گویند شیرینی یادت نرود و هنرجو شیرینی می خرد یا نقدا پولی برای شیرینی می دهد آیا خوردن این شیرینی یا گرفتن این پول اشکال دارد؟اگر اشکال دارد دلیل آنرا می خواهم بدانم. متشکرم
پاسخ اجمالی

اگر با رضایت خود شیرینی می خرد و یا پول پرداخت می کند، خوردن شیرینی یا گرفتن پول اشکالی ندارد. اما اگر با این در خواست او را شرمنده کرده و در محذور قرار دهند به صورتی که مجبور شود علی رغم میل باطنی و رضایت خود شیرینی بخرد یا پولی به این عنوان بپردازد (این حالت را اصطلاحاً مأخوذ به حیاء شدن، می گویند.) اشکال دارد.