پوشیدن لباس تنگ و چسبان، برای زن و مرد چه حکمی دارد؟
پرسش
پوشیدن لباس تنگ و چسبان(ساپورت) که تمام بدن را بپوشاند، برای بانوان و یا مردان چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

پوشش بانوان در برابر نامحرم، غیر از پوشاندن، باید به گونه‌ای باشد که حجم بدن را نشان ندهد، بنابر این پوشیدن لباس چسبان توسط بانوان در برابر نامحرم جایز نیست. در مورد مردان نیز اگر چنین لباس موجب جلب توجه و تحریک نامحرم شود، باید از پوشیدن آن خودداری شود.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

به‌طورکلی لباس نباید به‌قدری چسبان باشد که حجم و هندسه‌ی بدن مشخص شده و یا موجب جلب توجه نامحرم یا انگشت‌نما شدن شود.[2]

حضرت آیت الله العظمی بهجت (مد ظله العالی):

پوشیدن لباس های تنگ و مهیّج برای زن و مرد جایز نیست.[3]

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

تابع آن است که نوعاً محرّک باشد یا خیر، مفسده‌ای بر آن مترتب شود یا نشود.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

برای بانوان در مقابل نامحرم حرام است و نسبت به مردان هم اگر بنحوی باشد که موجب مفسده و تحریک نامحرم شود اشکال دارد و الله العالم.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

این گونه لباس‌ها اشکال دارد و بر پسران و دختران و مردان و زنان مسلمان لازم است رعایت موازین عفّت اسلامى را، که مایه سعادت دنیا و آخرت آنهاست، بنمایند.[4]

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

در صورتی که مفسده داشته باشد جائز نیست و برای خانم‌ها نیز پوشیدن لباسهایی که جلب نظر دارد، در مقابل نامحرم جائز نیست.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

برای تحقق حجاب یا پوشش مشروع باید لباس به گونه‌ای باشد که پوست را بپوشاند و حجم بدن را نشان ندهد. با این وصف، پوشیدن‌ شلوار لی چسبان در برابر نامحرم جایز نیست و کفایت از حجاب نمی‌کند و در مقابل محارم اگر محرک شهوت باشد، بنا بر احتیاط جایز نیست.

لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی و نوری همدانی(مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.

[2]. برگرفته از سایت استفتائات آیت الله خامنه‌ای، سؤال 14.

[3]. برگرفته از سایت آیة الله بهجت، بخش حجاب و پوشش زن و مرد.

[4]. برگرفته از سایت آیة الله مکارم شیرازی، بخش حجاب.