اینکه مراجع تقلید معصوم نیستند ودر بسیاری از موارد در مورد مسایل یکسان اختلاف نظر دارند می تواند عمل بی قید و شرط فتاوای ایشان را توجیه کند؟
پرسش
با سلام؛ اینکه مراجع تقلید معصوم نیستند ودر بسیاری از موارد در مورد مسایل یکسان اختلاف نظر دارند می تواند عمل بی قید و شرط به این فتاوا و مفروض دانستن عقوبت الهی در صورت عدم رعایت آنها را توجیه نماید یا در این صورت همانند کارشناسان سایر علوم در حد یک مشاوره کارشناسانه است؟ اصولاً چه وجه تمایز یا برتری بین این دو نظر کارشناسی است؟
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

مراجعه به مجتهد جامع الشرایط برای کسی که مجتهد نیست و نمی خواهد یا نمی تواند احتیاط کند، واجب است و این مراجعه از باب رجوع غیر متخصص به متخصص در امر تخصصی است و مانند مراجعه به کارشناسان سایر علوم می باشد و مانند همان موارد عقلاً تبعیت از آنها واجب است و عصمت شرط مرجعیت نیست.