اگر نمازگزار، قنوت را فراموش کند، حکم آن چیست؟
پرسش
در نماز فرادی، اگر قنوت فراموش شود، شخص می‌تواند در همان نماز پیش از اتمام نماز آن قنوت را قضا نماید؟ در صورتی که اینگونه است، چه حالت‌هایی برای آن بیان شده است؟
پاسخ اجمالی

مراجع تقلید در این‌باره می‌گویند:

خواندن قنوت در نماز، واجب نیست و حتی اگر نمازگزار عمداً قنوت نخواند [نمازش باطل نیست و] قضا ندارد. با این وجود، اگر قنوت را فراموش کند، چند حالت دارد:

الف. اگر پیش از آن‌که به اندازۀ رکوع خم شود، یادش بیاید، مستحب است که برگردد و بایستد و قنوت را بخواند.

ب. اگر بعد از رفتن به رکوع یادش بیاید، مستحب است بعد از بلند شدن از رکوع قضا کند.

ج. اگر در سجده و بعد از آن یادش بیاید، مستحب است پس از سلام نماز، آن‌را قضا نماید و به جهت جایجایی آن، سجده سهو انجام دهد.[1]

[1]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده، بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص 604، م 1121، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ هشتم، 1424ق.