کسی که به فتوای مرجع زنده بر تقلید میت باقی است، آیا باید خمس را به همان مرجعی که با اجازه او بر تقلید میت باقی است بدهد؟
پرسش
کسی که به فتوای مرجع زنده بر تقلید میت باقی است، آیا باید خمس را به همان مرجعی که با اجازه او بر تقلید میت باقی است بدهد؟ یا باید به ولی فقیه بپردازد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

خمس را به مجتهدی که با اجازه ایشان باقی مانده است پرداخت نماید.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

در هنگام وجود حکومت اسلامی احتیاط واجب آن است که خمس به ولی فقه یا وکیل ولی پرداخت شود و اگر ایشان با پرداخت آن به سایر مراجع موافق باشند، پرداخت آن به سایر مراجع بلامانع است و در این جهت فرقی بین مرجع تقلید و سایر فقهای جامع الشرائط وجود ندارد.