آیا در میان شهیدان کربلا، فردی به نام مالک بن دودان وجود داشت؟
پرسش
زندگی‌نامه مالک بن دودان را بیان نمایید؟
پاسخ اجمالی

نام این شهید در بیشتر منابع وجود ندارد؛ اما گزارشی در برخی منابع «مالک بن دودان» را به عنوان یکی از شهدای عاشورا معرفی اعلام نموده و بیان می‌دارد که او در روز عاشورا بعد از غلام ترک حرّ بن یزید ریاحی و قبل از ابوثمامه صاعدی به میدان رفته و در دفاع از حضرت سیدالشهدا(ع) به شهادت رسید.

مالک هنگام نبرد در میدان این‌گونه رجز می‌خواند:

«إِلَیکمُ مِنْ مَالِک الضِّرْغَامِ             ضَرْبَ فَتًی یحْمِی عَنِ الْکرَامِ‏

یرْجُو ثَوَابَ اللَّهِ ذِی الْإِنْعَامِ»؛[1]

اکنون ضربت شیر شجاعی به نام مالک به سمت و سوی شما خواهد آمد! جوانمردی که از بزرگواران حمایت می‌کند! او از خداوند صاحب بخشش امید پاداش دارد.

گفتنی است که در زیارت‌نامه‌های موجود در رابطه با شهدای کربلا نامی از وی ذکر نشده است.

[1]. ابن شهر آشوب مازندرانی، مناقب آل أبی طالب(ع)، ج 4، ص 104، قم، علامه، چاپ اول، 1379ق.