تاریخچه زندگی جعفر بن حسین بن علی(ع) که بنابر برخی از گزارش‌ها از شهدای عاشورا بود را بنویسید.
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه جعفر بن حسین بن علی(ع)را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

اگرچه در بیشتر منابعی که به ذکر نام فرزندان امام حسین(ع) می‌پردازند، از فرزندی به نام جعفر برای حضرتشان یاد نشده است؛ اما برخی منابع از چنین فردی نام برده، مادرش را بانویی به نام سلافه[1] از قبیله‌ی بلی بن عمرو بن الحاف بن قضاعه،[2] یا قبیله قضاعیه می‌دانند.[3]

در مورد سرنوشت و سرانجام او نیز برخی منابع نگاشته‌اند که جعفر در زمان حیات پدرش از دنیا رفت،‏[4] و نسلی از وی باقی نماند.[5]

اما برخی منابع نیز گزارش کرده‌اند که او در حماسه‌ی عاشورا حضور داشت و در آن نبرد به شهادت رسید و نامش در میان شهدای کربلا ثبت شد.[6]

بیش از آنچه گفته شد، اطلاعات بیشتری از این شخصیت در دسترس نیست که در صورت برخورد با چنین اطلاعاتی، این پاسخ را ویرایش خواهیم کرد.

[1]. ابن سعد کاتب واقدی، محمد بن سعد‏، الطبقات الکبری‏، تحقیق، سلمی، محمد بن صامل، خامسة 1، ص 370، طائف، مکتبة الصدیق، چاپ اول، 1414ق.

[2]. همان.

[3]. طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری بأعلام الهدی، ص 255، تهران، دار الکتب الاسلامیة، چاپ سوم، 1390ق.

[4]. شیخ مفید، الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج 2، ص 135، قم، کنگره شیخ مفید، چاپ اول، 1413ق؛ اعلام الوری بأعلام الهدی، ص 255.

[5]. الطبقات الکبری‏، خامسة 1، ص 370؛ اعلام الوری بأعلام الهدی، ص 255.

[6]. کرکی حائری‏، سید محمد، تسلیة المجالس و زینة المجالس‏، ج 2، ص 330، قم، مؤسسة المعارف الإسلامیة، چاپ اوّل‏، 1418ق.